De Finale NK F3U DroneRace 2017

 

Afgelopen zondag 10 Sept. is de finale van het Nederlands kampioenschap F3U DroneRace gevlogen bij Modelvliegclub Delta in Zeeland.

Daar, waar het eerder dit jaar allemaal is begonnen waren wij getuige van een zinderende finale.

De 16 beste Nederlandse piloten welke uit verschillende rankings zijn geselecteerd en kwamen uit alle regio’s van het land afgereisd naar Zeeland.

Al vanaf de start van het Nederlands kampioenschap in april hebben de piloten kunnen wennen aan de wind en wisten zij hier al vrij snel goed mee om te gaan.

De snelste rondetijd (32,6 sec) van de dag werd door Mr.Bones gescoord. Bram is gegroeid in de wedstrijd en pakt met de juiste techniek en skills flink uit!

Hij behaalde hiermee helaas geen podium plaats maar schreef wel de snelste ronde tijd op zijn naam en ontving hiervoor een tas van Lowepro!

Een zinderende strijd, speelde zich af in de top 4 van het klassement, zo wist men dat er meer risico’s genomen moesten worden om de titel te pakken.

Zo zagen wij dat ShaggyFPV ofwel Ralph Hogenbirk en SirCrashaLot ofwel Andrzej Krasny alles in de strijd gooiden en meer risico’s gingen nemen.

Zij toonden lef en wisten dat er maar 1 de titel kon winnen!

De Zeeuwse deelnemer ThomasFPV ofwel Thomas de Koster heeft samen met ControllFpv gestreden om plaats 3. ControllFpv maakte geen fouten en bleef ThomasFPV net voor.

ShaggyFPV was een dag eerder winnaar van de DeltaCup. Men zag hem daarom als een grote kanshebber voor de titel. In de laatste ronde was er een zeer spannende strijd tussen SirCrashaLot en ShaggyFPV.

Tot op het laatste moment bleef ShaggyFPV hem achtervolgen en zou een fout fataal zijn. SirCrashaLot wist dit ook, maar bleef volhouden en maakte geen fout. Shaggy kon hem niet meer inhalen.

SirCrashaLot is na een felle strijd de Nederlands kampioen DroneRace 2017 geworden!

 

1)      SirCrashaLot aka Andrzej Krasny 3 rondes 1:50’:34 snelste ronde 34,7

2)      ShaggyFPV aka Ralph Hogenbirk 3 rondes 1:51’:68 snelste ronde 35,9

3)      ControllFpv aka Wim Reinders 3 rondes 2:06’:76 snelste ronde 41,3

Bij de beginnersklasse is MartinAir aka Mart Philipsen 1ste geworden en 2de RCme FPV aka Thomas den Braber.

 

 

foto: DroneShop

Afscheid met een lach en een traan,

 

Na een geweldige fanatieke en zeer sportieve wedstrijd namen alle piloten afscheid van elkaar en ook van de organisatie.

” De KNVvL heeft veel voor ons gedaan, en de organisatie is geweldig” ” dit mag de politiek ons toch niet afnemen, het is onze hobby” ” dankzij Modelvliegclub Delta konden wij gaan racen en zijn wij een hechte groep geworden” .

Dit waren enkele zinnen en opmerkingen welke de piloten bij het bedanken van de organisatie lieten horen.

Direct na de uitreiking van de bekers beseften zij ook dat het nu voorlopig ook gedaan is met het kunnen FPV racen op modelvliegvelden.

De politiek mag dit niet van ons afnemen, het is onze hobby, de piloten welke aan het NK hebben meegedaan of op deze wijze kennis hebben gemaakt met het NK hebben vertrouwen in de KNVvL dat er volgend jaar weer een NK gehouden kan worden.

 

Allen wisten ze dat die antwoorden later dit jaar zullen komen als de Europese regelgeving is opgesteld en Nederland hier gehoor aan geeft.

 

Met een tevreden gevoel en een rotsvaste hoop op een NK in 2018 gingen alle piloten met een lach huiswaarts.

Zij wisten dat we met z’n allen een duidelijk signaal hebben afgegeven en zo hebben laten zien dat FPV racen een sport is welke door een hele grote groep jongeren wordt beoefend.

 

Uitslag NK Finale F3U
It's only fair to share...Share on FacebookShare on Google+Tweet about this on TwitterShare on LinkedIn