Dit jaar vindt het eerste officiĆ«le Nederlandse Kampioenschap drone racen plaats. Verschillende vliegverenigingen in het land organiseren oefenwedstrijden en ranking toernooien. De finale vindt plaats bij Modelvliegclub Delta Zeeland in het weekend van 9 en 10 september 2017. Vandaag is de agenda van alle oefenwedstrijden en ranking toernooien gepresenteerd.

Ranking wedstrijden

Er worden totaal vier ranking toernooien georganiseerd in 2017. Om je als dronepiloot te plaatsen voor de finale moet je tijdens deze ranking toernooien snelle tijden neerzetten. Van de 4 ranking toernooien tellen je beste 3 tijden mee voor de plaatsing voor de finale. Als racer moet je dus minimaal drie van de vier ranking toernooien vliegen. Naast de ranking toernooien worden er ook oefenwedstrijden georganiseerd. Tijdens de oefenwedstrijden kunnen de racers alvast wennen aan het parcours van het komende ranking toernooi.

 

Oefenwedstrijden

Dankzij de vele oefenwedstrijden kunnen dronepiloten tijdens het racing seizoen bijna elk weekend wel ergens terecht om met hun FPV racing drones te vliegen. De data van de oefenwedstrijden kunnen ook gebruikt worden als uitwijkdata voor de ranking wedstrijden. Hier kan een beroep op gedaan worden wanneer de weersomstandigheden niet toelatend zijn om te vliegen. Wanneer er uitgeweken wordt zal het ranking toernooi plaatsvinden op de vlieglocatie zoals aangegeven op de agenda.

Zomerreces

In de planning van het NK Drone Race is ook rekening gehouden met de zomer vakantie. Op 2 juli vindt het laatste ranking toernooi van 2017 plaats waarna de finale op 9 en 10 september plaats vindt.

Update (8 april 2017)

9 en 10 september 2017 organiseert de FAI de World Cup in Hilversum. Om de piloten in de gelegenheid te stellen om aan beide evenementen deel te nemen wordt de finale van het NK Drone Race verplaatst naar 23 en 24 september.

Update (2 mei 2017)

In verband met werkzaamheden op het veld in Valkenburg is de oefenwedstrijd van 7 mei afgelast. Het 2e Ranking Toernooi op 13 mei is verplaatst naar het vliegveld MVSO is Oosterhout.

Update (12 mei 2017)

In verband met de slechte weersvoorspellingen voor 13 mei is de 2e Ranking van 13 mei afgelast. Het 2e Ranking Toernooi zal worden verplaatst naar 28 mei en wordt gehouden op het vliegveld van The Hawks in Vught.

Update (6 juli 2017)

In verband met niet doorgaan van FAI de World Cup in Hilversum wordt de finale van het NK Drone Race terug verplaatst naar de originele datum 9 en 10 september. 23 en 24 september blijven als reservedatum staan.

 

It's only fair to share...Share on FacebookShare on Google+Tweet about this on TwitterShare on LinkedIn