Datum:

De KNVvL – De Koninklijke Nederlandse Vereniging voor Luchtvaart is een vereniging opgericht op 19 oktober 1907. De KNVvL is de overkoepelende organisatie voor alle luchtsporten binnen Nederland. Zij is aangesloten bij de FAI (luchtsporten in wereldverband) en bij NOC*NSF.

Omdat ook het vliegen met modellen is onderworpen aan de luchtvaartwet houdt de afdeling ‘Modelvliegsport’ de belangen van haar leden in de gaten, verdedigt die waar nodig, en is ook verder actief rondom zaken als terreinproblematiek, veiligheid en verzekeringskwesties. Daarnaast helpt zij mee bij het organiseren van modelvlieg evenementen en wedstrijden die zowel nationaal als internationaal worden gehouden.

Sportlicentie EK en WK

De FAI (Fédération Aéronautique Internationale) promoot en organiseert luchtsporten wereldwijd en registreert internationale records. Onder haar auspiciën worden door de aangesloten landen EK’s, Worldcups en WK’s georganiseerd. Een geldige FAI sportlicentie is daarbij een vereiste.

Tijdens deze competitie zal zo nodig een selectie plaatsvinden van de beste drie piloten voor uitzending naar een nog te organiseren wereldkampioenschap Drone Racen (klasse F3U) in 2017 (nog onder voorbehoud) onder de vlag van de FAI.

Lidmaatschap

Een lidmaatschap van de KNVvL is verplicht voor iedere deelnemer aan het NK F3U 2017. Het lidmaatschap omvat ook een sportlicentie en een FAI ID nummer voor deelname aan internationale wedstrijden.

Optie A: Wanneer u lid bent van een modelvliegclub die is aangesloten bij de KNVvL, dan bent u clublid van de KNVvL . U kiest bij “Betaling deelname” voor optie A.
Optie B: Wanneer u geen lid bent van een bij de KNVvL aangesloten club bestaat ook de mogelijkheid individueel lid te worden van de KNVvL. De organisatie bied u een lidmaatschap voor 1 jaar aan  speciaal voor het NK F3U. De financiële bijdrage welke u afdraagt voor uw lidmaatschap en de daarbij geldende korting is enkel geldig in combinatie met en deelname aan het NK F3U 2017. U kiest  bij “Betaling deelname” voor optie B.

Magazine Drones en Modelvliegen

Bij het lidmaatschap is een abonnement op het magazine Drones en Modelvliegen inbegrepen. Je ontvangt, na je aanmelding, het meest recente exemplaar samen met je ledenpas.

Meer informatie over de KNVvL kunt u vinden op de website

 

 

It's only fair to share...Share on FacebookShare on Google+Tweet about this on TwitterShare on LinkedIn