Tijdens de NK F3U competitie wordt er uitsluitend gebruik gemaakt van de Immersion Tramp VTX.

Tijdens de race wordt gebruik gemaakt van de racebandkanalen met een zendvermogen van maximaal 25 mW.

Voor de kanaaltoekenning heeft de organisatie besloten om de TNR Mini-wand toe te passen. Racedrones worden aan het begin van de wedstrijddag gecontroleerd en de vtx wordt in pit-mode gezet, zodat niemand onbedoeld de wedstrijd kan verstoren. Video zendvermogen staat in deze modus zeer laag.

Kenmerk op je race drone: FAI nr. aanbrengen op je quad. De organisatie geeft ook een sticker met je startnummer bij de technische keuring. Deze moeten zichtbaar op je drone geplakt worden.

De wedstrijdorganisatie kan besluiten om de race drone en groundstation te voorzien van een andere antenne. De antenne adapter SMA female moet toegankelijk en dus makkelijk uitwisselbaar zijn. Er kan nu op de wedstrijddag eenvoudig gewisseld worden van RHCP naar LHCP.

 

 

Voor de beginners geldt een maximum van 3S lipo accu’s.

In de open categorie verwijzen we naar de FAI Sporting Code Radio Control FPV Racing Model Aircraft 2017 edition effective 1st January 2017.

Belangrijke punten hieruit:

  • Totaal vlieggewicht model onder de 1 kg.
  • Maximaal vliegen met 4 S accu’s 17 Volt.
  • Maximale diameter kunststof propellers 6 Inch (geen bescherming).
  • Fail-safe moet de motoren uitschakelen
  • RC Besturing 2.4 gHz

Tijdens de wedstrijd maken we gebruik van een Immersion RC Duo RX systeem. Het systeem is voorzien van een verlengkabel met een 3,5 mm jack plug. Deelnemers kunnen deze plug in hun goggles inpluggen. De ontvangermodule in de videobril wordt hiermee uitgezet en u kijkt dan naar het beeld van het van de Duo ontvanger voorzien van de juiste antennes. Piloten moeten zelf zorgen voor een voedingsaccu voor de video bril.

Indien nodig moeten deelnemers zelf voor een conversieplug zorgen.

 

It's only fair to share...Share on FacebookShare on Google+Tweet about this on TwitterShare on LinkedIn