Uit welke wedstrijden bestaat het NK?

Als we het hebben over de wedstrijden dan lees je al dat het NK bestaat uit meerdere wedstrijden.

Deze competitiewedstrijden worden alle gehouden en gevlogen op outdoor tracks.

Deelnemen aan het NK F3U kan in twee klassen: de Beginner Class of de Pro Class. In het informatieblad “Beginner Class of Pro-Class” kun je meer hier over lezen.

Deze tracks zullen telkens per wedstrijd weer een andere opzet kennen met een wisselend parcours en eventueel aangevuld met special effects. Op deze manier blijft het steeds weer spannend en uitdagend om aan een competitiewedstrijd deel te nemen. Bij inschrijving ontvang je een deelnemerspas welke je toegang en deelname geeft aan 4 wedstrijden alsmede oefenwedstrijden welke georganiseerd worden in het kader van het NK F3U 2017.

In totaal kan een deelnemer aan 4 wedstrijden deelnemen; daarnaast is er één “Grand-Finale”. Deelnemers moeten zich per wedstrijd inschrijven. Iedere wedstrijd kent een maximum van in totaal 60 deelnemers. Tijdens alle wedstrijden volgen we de FAI Sporting Code voor de klasse F3U.

Dagscore

De einduitslag van een dag kent een winnaar die per klasse 1000 punten krijgt. De andere deelnemers krijgen punten toegekend afhankelijk van het totaal aantal deelnemers. Voorbeeld: in een wedstrijd met 40 deelnemende piloten krijgt de nummer 20 dus 500 punten. Van de 4  competitiewedstrijden tellen de beste 3 voor het eindklassement. Je mag dus één resultaat schrappen of één wedstrijd laten vallen.

NK finale

Na de 4 competitiewedstrijden nodigen we de helft van beide groepen uit voor de finale. De beste piloten van beide groepen worden dus voorafgaand aan de finale uitgenodigd en hebben ieder hun eigen finale wedstrijd.  Zij dienen hun bevestiging van deelname uiterlijk een week voor de finale aan de organisatie mede te delen. Open gevallen plaatsen kunnen opgevuld worden. De finale is een tweedaags evenement. Voor beide groepen is er een winnaar, maar er is slechts één Nederlands kampioen en dat is diegene die in de Pro Class de finale (slot)wedstrijd weet te winnen.

Selectie voor WK

De beste drie uit de competitie in de Pro Class van het voorafgaande jaar zijn in principe geselecteerd indien er een Wereld Kampioenschap of Europees Kampioenschap gehouden wordt. Dit ter goedkeuring door het afdelingsbestuur van de KNVvL afdeling Modelvliegsport.

Wanneer is er een competitie wedstrijd?

De competitiewedstrijden zullen begin april van dit jaar starten. Deze wedstrijden zijn telkens op een andere locatie zoveel mogelijk verspreid over het land en meestal in een andere provincie.

Bijna iedere maand is er dus in een andere provincie een competitiewedstrijd.

Voorafgaand aan een competitiewedstrijd zal er ook de mogelijkheid zijn om deel te nemen aan een oefenwedstrijd welke bij een gastclub gehouden zal worden. Het race track zal exact hetzelfde zijn als van de wedstrijd hierop volgend.

Wedstrijddag

Hoe ziet een wedstrijddag er uit: tussen 09:00 en 10:00 vindt er een technische keuring plaats gevolgd door een briefing. Tijdens de briefing wordt een wedstrijd jury aangewezen om een besluit te nemen bij protesten. Alle deelnemende piloten dienen aanwezig te zijn bij de briefing. Vanaf 10:00 starten we de kwalificatie. Bij de kwalificatie ranking wedstrijden gaan we starters zoveel mogelijk gegroepeerd tegen elkaar laten strijden. Bij de aansluitende eliminatierondes komt echter alles bij elkaar.

Na deze rondes volgen eliminatierondes waarin de beste piloten tegen elkaar uit komen. Deze structuur zal afhankelijk zijn van het aantal deelnemers, maar wordt gevlogen volgens de eerder genoemde Sporting Code.

Communicatie

Alle info betreffende het NK F3U verschijnt hier op deze website en op onze Facebook pagina.

Heb je je ingeschreven als deelnemer, dan heb je ook een eigen account op onze webpagina en ontvang je deze info automatisch per email.

It's only fair to share...Share on FacebookShare on Google+Tweet about this on TwitterShare on LinkedIn