Deelnemen in de Beginner Class of Pro Class

Als je wil deelnemen aan het NK F3U, maar nog niet de juiste keuze kan maken in welke klasse je het beste kan en wilt deelnemen geven we je hier wat meer info.

De Beginner Class

Als je deelneemt in deze klasse zul je piloten treffen die geen ervaring hebben met wedstrijden vliegen of dit wellicht nog niet zo vaak hebben gedaan.

Natuurlijk is het wel een vereiste dat je een geoefend FPV drone racer/vlieger bent en veilig je drone kan besturen. Als deelnemer in de Beginner Class vlieg je hetzelfde parcours als de deelnemers in de Pro Class.

Er kan door de organisatie van het NK F3U gekozen worden voor een uitzondering op het kunnen aanpassen van het parcours als blijkt dat dit noodzakelijk dan wel wenselijk is.

Keuzemoment

Bij inschrijving maak je al een keuze in welke klasse je deelneemt dit geef je aan op het inschrijfformulier welke hier op de website is te vinden.

De organisatie geeft je tevens ook de mogelijkheid om je keuze nog te kunnen wisselen.

Let wel, dit kan enkel tijdens het eerste ranking toernooi welke gehouden wordt en je keuze is daarna definitief.

De Pro Class

Als deelnemer in de Pro Class is ervaring met FPV racing een must!

Als deelnemer in deze klasse komen piloten samen die ervaring hebben met het deelnemen aan wedstrijden FPV racen zowel indoor als outdoor.

Voor deze klasse geldt ook dat het definitief maken van je keuze kenbaar kan worden gemaakt tijdens de eerste ranking.

Alle deelnemers moeten op termijn over een vliegbrevet beschikken. De organisatie wil van iedere deelnemer weten wanneer de piloot het brevet wil gaan behalen (inschrijfformulier). De eisen voor het A-multikopterbrevet zijn te vinden op: http://www.modelvliegsport.nl/
Men kan ook gedurende een beperkte periode zonder Multikopterbrevet deelnemen aan het F3U NK, omdat er gevlogen wordt in het bijzijn van een brevethouder.

Het examenformulier voor het A-multikopterbrevet is hier te downloaden.

It's only fair to share...Share on FacebookShare on Google+Tweet about this on TwitterShare on LinkedIn